CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

2008-02-06

Gyerekek és a mese

A gyerekek egy olyan világot képviselnek melyben elengedhetetlen a mese!
Meséljünk nekik és ők is mesélnek nekünk!Olyan csodásan tudnak mesélni és beleélik magukat. Ez már felnőttkorunkban már távolabb kerül ez a tehetség,jó visszakeresni! Visszakeresni magunkban a magot, a kicsi gyermekded lelkünket...Hazatalálunk:)kicsi házikónkban újra tudunk örvendeni,szeretni és varázsolni beszélő medvét- farkast,csengő barackot,mosolygó almát,boldog embert....
Játszodjunk a gyerekekkel,és aztán játszanak egyedül is,aztán ha figyeljük őket már nem is egyedül játszanak,hanem beszélgetnek a játékokkal,és a játékok vissza szólnak hozzájuk!
Visszakacskaringózva a mesére:minden este azzal fekszünk,egy-egy mesével zárjuk a napot és azzal nyítjuk az éji álmot!Nekem két gyermekem van Csinszka és Marci,mesefüggők lettek,az nélkül nem alusznak el.Igaz olykor nagyon fáradt vagyok és én alszok el hamarább,de máskor annyira belevarázsolódom a mesébe, hogy rég alusznak a gyerekek és én még mindig olvasom hangosan a mesét!:)(akkor ők voltak fáradtak)
Az egyik legszebb mondat ami becsukta szemünket az Fodor Sándor Csipikéjéből:Tudjátok gyerekek ,a legszebb mesék fájdalomból születnek!
Szép Álmokat Gyerekek!

0 megjegyzés: